Tutorial: How To Change The Resolution of Java Games or Anyother Midlet

Discussion in 'DELETED POSTS' started by L0rdZ0uga®, Jun 3, 2011.

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

    L0rdZ0uga® Member

    Member Since:
    Oct 1, 2010
    Message Count:
    847
    Likes Received:
    0
    This will work about 95% of the time on S60 3rd edition phone models. This will not work on phones with a landscape screen (E series).
    This will work with any MIDlet by the way, not just games. To Do it, follow this steps
    1. Using an archiver such as WinRAR, or on ur fone . . Use jarboom or javatools, open the jar file.
    2. Once you have opened the jar, you will see a folder called 'META-INF'. Open this folder. If u are using ur fone, use ur xplore
    3. In the META-INF folder there will be one file called 'MANIFEST.MF'. Drag this file onto your desktop and open it in notepad or u can use ur xplore 2 copy it to anoda location. 4. Now you must know 2 things to edit the file. First, you must know the original resolution of the game. Ususally this information can be found on the author's website. Second, you must know the resolution of your screen. Then type the following two lines at the end of the text in the MANIFEST.MF file:
    'Nokia-MIDlet-Original-Display-Size: www,xxx'
    'Nokia-MIDlet-Target-Display-Size: yyy,zzz'
    In the example above 'www,xxx' represents the original resolution of the game.
    'yyy,zzz' represents the resolution of your phone's display.
    Example, I want to change a midlet wit screen resolution of 128x160 to dat of 240x320, it will luk lyk dis
    'Nokia-MIDlet-Original-Display-Size: 128,160'
    'Nokia-MIDlet-Target-Display-Size: 240,320'
    5. Now save the changes in the MANIFEST.MF file and drag or copy it back into the META-INF folder in your jar file to overwrite the old one. 6. That's it! Now install the jar to your phone and enjoy your full screen game...

    L0rdZ0uga® Member

    Member Since:
    Oct 1, 2010
    Message Count:
    847
    Likes Received:
    0
    hope it helped someone..

    §...DANNY$MART...§ Member

    Member Since:
    Sep 30, 2010
    Message Count:
    504
    Likes Received:
    0
    Yeah....you can also edit with xplore...-but afta editing apps lyk opera on my c5,it neva opens but games work perfectly well......for example- pes 2011 didn't work on my c5 but after working on the MF file stuff,its working now

    L0rdZ0uga® Member

    Member Since:
    Oct 1, 2010
    Message Count:
    847
    Likes Received:
    0
    opera adjusts resolution automatically..

    Dawai100 Member

    Member Since:
    May 6, 2011
    Message Count:
    9
    Likes Received:
    0
    So hw wil i go usin my xplorer in my N73 plz

    L0rdZ0uga® Member

    Member Since:
    Oct 1, 2010
    Message Count:
    847
    Likes Received:
    0
    can't understand ya question tho


Share This Page