Advertisement:

TUTORIAL: [PATCH] How 2 Increase The Picture Quality Of Ur s60v3/v5 . . Takin 2mb pics

Discussion in 'Symbian S60V3 Modding' started by L0rdZ0uga®, Jun 1, 2011.

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

    L0rdZ0uga® Member

    Member Since:
    Oct 1, 2010
    Message Count:
    847
    Likes Received:
    0
    Sponsored Links:
    [IMG][IMG]uhmm... Am not good a teaching buh am gawna simplify this as much as I can...
    READ CAREFULLY:
    *hack ur fone, apply open4all and install...
    *d text file inside myt already be in ya fone
    *so, if u get 'component already built-in' go 2 c://private/10202be9/10282EDC.txt . . Back it up nd delete . . Den install again..
    *if it still doesn't work . . Extract d txt file in d archive below . . D one wit ya fone model on it
    *rename it to'10282EDC* and place it in c://private/10202be9/
    *restart ya fone nd enjoy sharper images
    =======================
    all credits 2 raju...

    Attached Files:

    L0rdZ0uga® Member

    Member Since:
    Oct 1, 2010
    Message Count:
    847
    Likes Received:
    0
    2 test it . . . Snap sumtin and save b4 u install d patch den afta install snap dat same thing and compare

    fade2black Member

    Member Since:
    Jun 1, 2011
    Message Count:
    2
    Likes Received:
    0
    - is there any side effects after installing this?
    - can you please provide a screenshot of your taken image before you do this trick and a taken image after doing this trick?

    L0rdZ0uga® Member

    Member Since:
    Oct 1, 2010
    Message Count:
    847
    Likes Received:
    0
    dia ain't any side effects if installed well... Its doesn't add any new thing 2 ur fone . . . It jus increases d capturing parameters used by ur fone... It seems 2 work beta wit fones dat have 5mp cameras
    *it din't work on my c5 . . . So i have to write my own '10282EDC.txt' for my fone...
    *i can't upload my pix cos they are 2 big

    L0rdZ0uga® Member

    Member Since:
    Oct 1, 2010
    Message Count:
    847
    Likes Received:
    0
    I can post how to write d '10282EDC.txt' buh nobody seems to be interested...

    L0rdZ0uga® Member

    Member Since:
    Oct 1, 2010
    Message Count:
    847
    Likes Received:
    0
    nawaaoh... I tot we re all meant 2 be gurus in dis site . . How can y'all learn anything if u can't try dis simple trick eh?

    §...DANNY$MART...§ Member

    Member Since:
    Sep 30, 2010
    Message Count:
    504
    Likes Received:
    0
    bring it on...c5

    L0rdZ0uga® Member

    Member Since:
    Oct 1, 2010
    Message Count:
    847
    Likes Received:
    0
    okay, edit using xplore . . . Folo d steps carefully
    *goto z:\private\10202be9\10282EDC.txt and extract it (remuv d 'read only' file attributes usin xplore
    *open d file usin '8' button
    *go down to '0x3001A string'
    *b4 editing, d string shud luk lyk dis:
    0x3001A string "QualitySetLevel=306,ImageFileMimeType=image/jpeg,ImageWidth=2592,ImageHeight=1944,ImageFileExtension=.jpg,ImageEncoderUID=0x00000000,CompressionQuality=85,EstimatedSize=650000,CameraDisplayId=2,CamcorderVisible=0" 0 cap_rd=alwayspass cap_wr=alwaysfail
    * After editing . . It shud luk lyk dis:


    0x3001A string "QualitySetLevel=306,ImageFileMimeType=image/jpeg,ImageWidth=2048,ImageHeight=1536,ImageFileExtension=.jpg,ImageEncoderUID=0x00000000,CompressionQuality=100,EstimatedSize=890000,CameraDisplayId=2,CamcorderVisible=0" 0 cap_rd=alwayspass cap_wr=alwaysfail
    *compare d 2 strings and edit d inconsistencies..
    *after editing, copy d edited 10282EDC.txt to c:\private\10202be9\

    §...DANNY$MART...§ Member

    Member Since:
    Sep 30, 2010
    Message Count:
    504
    Likes Received:
    0
    Sometimes you may need to take a picture that is of low kb eg 60-70kb.....tell me its still possible doing that after making this one work

    L0rdZ0uga® Member

    Member Since:
    Oct 1, 2010
    Message Count:
    847
    Likes Received:
    0
    it doesn't matter . . . If u take any pix, u can still resize it 2 any size u want

    §...DANNY$MART...§ Member

    Member Since:
    Sep 30, 2010
    Message Count:
    504
    Likes Received:
    0
    long process....we both use the same phone but dude i'm not gonna try this at least 4 now....

    L0rdZ0uga® Member

    Member Since:
    Oct 1, 2010
    Message Count:
    847
    Likes Received:
    0
    ok... Buh it's nice tho..
    • GL Senior Member
    • GL Legend
    • Guru Member
    • Retired Moderator

    Slimderek Retired Moderator

    Member Since:
    Dec 14, 2010
    Message Count:
    11,969
    Likes Received:
    13
    Its really nice
    cant blive i never saw this
    • GL Legend
    • Guru Member

    ifree GL Legend

    Member Since:
    Sep 30, 2010
    Message Count:
    712
    Likes Received:
    11
    When I tried to install it I got is this:

    Unable to install. Component already built in.

    arinze96 Member

    Member Since:
    Jul 28, 2012
    Message Count:
    2
    Likes Received:
    0
    pls help, i'm using e75. When i try to install i got error message 'unable to install component built-in'

    thegenius Member

    Member Since:
    Jan 16, 2012
    Message Count:
    87
    Likes Received:
    1
    Wot do u min by back it up?
    • GL Legend
    • Guru Member

    Pboy9ja GL Legend

    Member Since:
    Mar 4, 2011
    Message Count:
    1,263
    Likes Received:
    96
    guy am yet to understand you...

Sponsored Links:

Share This Page